2012. március 13., kedd

2012. március 13., kedd

A boldogság rajtad múlik

Barbara Berger

Olyannak akarjuk látni az életünket, amilyen az nem. A lehetetlenre vágyunk. Az élet nem így működik. Gyakran előfordul, hogy valami nem sikerül, bármennyire is próbálkozunk. A dolgok nagy része kívül esik az irányításunkon. Az élet a maga útját járja.
A valóság az, ami, és minden egyéb csak egy gondolat az elménkben. A gondolataink a saját értelmezéseink azzal kapcsolatban, ami történik.
A boldogság a természetes állapotunk. Semmi köze semmihez, ami rajtunk kívül van. A saját természetünk a boldogság. Semmi külső dolog nem befolyásolhatja a boldogságunkat, csak ha mi megengedjük neki. Az határozza meg, hogy boldog vagy boldogtalan leszel-e, hogy milyen jelentést tulajdonítasz az eseményeknek. A helyzetek önmagukban semmiféle jelentéssel vagy jelentőséggel nem rendelkeznek. Dolgok, amik megtörténnek. Az a meghatározó, hogy miként reagálsz a külső eseményekre.
A boldogság olyan elme, amely békében van saját magával. Amely megbékélt azzal, hogy milyenek a dolgok és az emberek. Képes kezelni mindazt, ami a jelenben történik.
Te magad vagy az egyetlen ember a világon, aki sohasem fog elhagyni. Bármi is történjen.
Mások kedvét keresni egyenes út a boldogtalansághoz. Ha másoknak akarsz megfelelni, önmagadat tagadod meg. Megfelelő modorban ellent lehet mondani másoknak.
Asszertív: aki képes kifejezni magát és megvédeni a jogait anélkül, hogy mások jogait sértené; illedelmes, közvetlen és nyílt kommunikáció.
Agresszív: saját személyiségét hangsúlyozza mások kárára.
Jogod van ahhoz, hogy
    - ne indokold és ne magyarázd meg a viselkedésedet
    - meggondold magad
    - nemet mondj anélkül, hogy bűntudatot éreznél
Semmit sem kell tenned a boldogságért. Valójában nem is tehetsz semmit. Egyszerűen azt tapasztalod, hogy boldog vagy, mert te magad vagy a boldogság. Minden tapasztalatunkat a gondolataink határoznak meg. Semmi külső dolog nem tehet boldoggá vagy boldogtalanná, csak a saját gondolataid.
Tudat alatt általánosítunk, és olyan jelentéseket tulajdonítunk az eseményeknek, amilyenekkel azok nem biztos, hogy rendelkeznek.
Ne erőlködj! Hagyd, hogy a dolgok megtörténjenek. Nem te irányítasz. Te csak egy résztvevő vagy.
Ha félsz a haláltól, az élettől is félsz, hiszen úgy gondolod, hogy bármikor történhet veled valami.
Tanulj meg a dolgok mögé látni, ha boldog akarsz lenni.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése